Tot mai mulţi slătineni au decis în ultimele zile să se vaccineze împotriva gripei porcine. Cele cinci decese înregistrate la nivel de judeţ, precum şi valul de persoane care se prezintă la spital acuzând simptomele specifice noului virus gripal i-au determinat ca pe aceştia să solicite imunizarea.
Mii de slătineni s-au hotât să îşi facă vaccinul împotriva virusului AH1N1 în perioada 11-14 ianuarie. Statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt ce prezentau publicului cazurile de îmbolnăvire în creştere la nivel de judeţ, precum şi cele cinci decese înregistrate în Olt au făcut ca mii de oameni să se vaccineze în timp record.
Dacă, anul trecut, oltenii erau reticenţi faţă de administrarea acestui vaccin, anul acesta, decesele în creştere din rândul locuitorilor judeţului Olt i-au determinat pe oameni să-şi schimbe atitudinea faţă de vaccinul Cantgrip.
„Ne vaccinăm de frică!“
Potrivit unei adrese a Ministerului Sănătăţii şi a DSP Olt, în judeţ au fost înfiinţate la începutul acestei săptămâni două centre de vaccinare în cadrul celor mai mari spitale din judeţ, cele din Slatina şi Caracal. Luni, 11 ianuarie, la centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, amenajat în incinta Ambulatoriului de specialitate (Policlinica - n.r), zeci de oameni aşteptau la coadă să se vaccineze. Mulţi dintre ei spuneau că au venit pentru că au auzit că gripa nouă a cauzat mai multe decese în judeţ şi le este frică. „Ne-am informat şi considerăm că trebuie să ne vacinăm. Medicul de familie nu mai are doze de vaccin şi am venit aici“, au spus doi soţi care aşteptau să intre să se vaccineze.
„Am auzit că au murit cinci persoane de la noi şi nu vrem să păţim la fel. Vaccinul este gratuit. Am venit să ne vaccinăm pentru că ne este frică“, au declarat alte persoane care îşi aşteptau rândul.
Centrul de la SJU Sla