A pus bazele singurului centru de informare europeană din judeţul Dâmboviţa, „Europe Direct” fiind printre primele centre de acest gen din România. Lucrează alături de voluntari la proiecte care vizează promovarea ideilor europene în rândul tinerilor
Vlăduţ a trăit în preajma Bibliotecii Judeţene încă de mic copil. Fire bolnavicioasă în copilărie şi-a găsit un prieten în lectură. „Nu mă puteam juca pe afară cu copiii pentru că mă îmbolnăveam, stăteam mai mult în casă, citeam foarte mult, atât eu cât şi fraţii mei. Mama chiar râdea de noi şi ne zicea, ia uite, copiii mei au ora de lectură. Nu ne uitam la televizor, nu prea aveai la ce să te uiţi atunci. Înainte să mă angajez la bibliotecă toată lumea mă ştia, eram toată ziua aici, ceream cărţi de citit”, zâmbeşte Vlăduţ.
Nu are prea mult timp liber iar atunci când găseşte vreo portiţă, o foloseşte pentru lucru. „Nu am viaţă personală, muncesc 11 ore pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica, dacă am ceva timp liber îl folosesc pentru muncă, chiar dacă sunt plătit cu 822 de lei”, povesteşte amuzat bibliotecarul.
Centrul Europe Direct
În anul 2008, pe 23 aprilie, Vlăduţ a avut şansa de a întâlni câţiva colegi bibliotecari de la Râmnicu Vâlcea. „De Ziua Bibliotecarului, au venit la Târgovişte mai mulţi colegi din Vâlcea. Ei aveau un centru de documentare europeană, constituit în urma unui proiect european. Era prima bibliotecă judeţeană din România care reuşise aşa ceva. Au făcut un proiect în 2007 pentru care au primit finanţare, ne-au povestit cum au făcut şi aşa a apărut ideea”, povesteşte Vlăduţ.
Imediat după acea întâlnire, metodistul de la Vâlcea i-a trimis lui Vlăduţ adresa de internet unde existau toate informaţiile de care acesta ar fi avut nevoie pentru a face un proiect similar. „Cei de la Vâlcea mi-au dat un semn în momentul în care se dăduse startul proiectelor. Mi