Celulele stem recoltate la nastere si depozitate prin criogenizare sunt o comoara nepretuita, care poate salva viata copilului tau sau a altora, in viitor.
Descoperirea metodelor de izolare si cultivare a celulelor stem a adus o noua speranta, tratamentul cu aceste celule putand vindeca peste 70 de boli, iar medicina este in plin proces.
Tehnica recolatarii celulelor stem din cordonul ombilical, atunci cand esti gravida, poate salva viata copilului tau, va mari probabilitatea de a gasi un transplant compatibil atat pentru copil cat si pentru alti membri ai familiei compatibili. Este o procedura sigura, neinvaziva pentru mama si pentru fat.
Sangele placentar se recolteaza la nastere, din cordonul ombilical, si contine celule stem, folosite in special in cazuri de leucemie - boala care ucide, anual, peste 4.000 de oameni in toata lumea. Recoltarea sangelui placentar este o procedura simpla, care dureaza intre 30 de secunde si trei minute.
Sangele din cordonul ombilical este singura sursa de celule stem din care celulele se pot colecta prin metode non-invazive.
Ce presupune procedura?
150-200 ml de sange placentar sunt prelevati din cordonul ombilical, sunt transportati la banca de celule. Se prelucreaza imediat dupa sosirea in laborator - celulele stem sunt separate de plasma si de globulele rosii, si se depoziteaza definitiv in containere biologice, in aburi de azot lichid la -196 grade C. Doza optima de recoltare este de 3.5 mililitri de sange placentar pentru fiecare kilogram din greutatea estimata a pacientului.
Cand poate fi facuta?
Ideal este sa fie facuta la maxim 5 minute dupa nastere, ceea ce presupune practic o probabilitate nula de contaminare virala. Fireste ca inainte trebuie facute teste suplimentare, in afara celor necesare in mod normal in timpul sarcinii. Pent