O imunitate bună poate fi susţinută şi cu ajutorul unor produse homeopate. Important este să le luaţi corect şi să nu faceţi abuz. Sursa: Codrin Prisecaru
Cei care au un „teren alergic” sau nu sunt hotărâţi să-şi facă vaccinul contra A/H1N1 au la îndemână şi alte metode pentru a-şi creşte imunitatea. Alimentaţia bogată în fier (carnea roşie) şi vitamine (fructe şi legume verzi), somnul odihnitor şi sportul, dublate de o cură de produse homeopate sunt câteva soluţii la îndemână.
Combinaţi cel mult două remedii
Pentru că există o varietate de astfel de produse pe piaţă, medicii şi farmaciştii consultaţi de EVZ au făcut o selecţie a celor mai bune remedii homeopate pe care le găsiţi în farmacii.
„Puteţi începe o cură de echinaceea, combinată cu vitamina C. Suplimentele se iau 20 de zile, apoi alte zece zile faceţi pauză. Următoarea cură poate fi cu Septilin, un produs din plante indiene, bun pentru aparatul respirator”, sugerează farmacista Georgeta Cosma, de la Farmacia „Gena”, din Ilfov.
Tot ea vă sfătuieşte să nu faceţi abuz de astfel de produse, întrucât ajungeţi să „biciuiţi” ficatul. „Sunt produse bune, dar şi acestea trebuie luate cu măsură”, adaugă ea.
Pentru că virusul A/H1N1 se fixează cu predilecţie pe căile respiratorii, vă mai puteţi ajuta de produse precum Bronhovaxom, Homeovox şi Homeogen sau de produsele pe bază de cătină, propolis. „Acestea întăresc imunitatea în special în zona căilor respiratorii”, explică farmacistul Georgeta Cosma.
Mai puţin cunoscut, dar foarte eficient este şi un produs numit Antigen B, care se administrează sub forma unor picături sub limbă. „Conţine exctract de stafilococ, streptococ şi klebisella, haemophilus influenzae şi este bun pentru prevenirea infecţiilor”, adaugă farmacistul. Ceaiul verde, precum şi ceaiul de tei ori de sunătoare