Administraţia locală se reorganizează. Posturile vacante au fost eliminate din organigrame, unii funcţionari au fost scoşi la pensie, alţii - trimişi în şomaj şi, în unele cazuri, cum este fosta Direcţie a Muncii, instituţiile au dispărut.
Valul de disponibilizări din instituţiile publice a fost pornit cu Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi. Efectele acestei legi se fac simţite şi în judeţul Dolj. Încă din luna decembrie, Direcţia Muncii, spre exemplu, a desfiinţat zece posturi, după care instituţia a dispărut din peisajul administrativ local, fiind preluată prin absorbţie de Agenţia de Prestaţii Sociale, potrivit fostului director, Marius Simcelescu. Guvernul a dat cu barda şi în această ultimă instituţie, de unde nouă angajaţi s-au retras anticipat la pensie. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a desfiinţat două posturi vacante, a pensionat trei angajaţi şi altor nouă le-a arătat uşa. De la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, trei ocupanţi ai unor călduţe fotolii de funcţionari au fost pensionaţi. Două posturi vacante au fost eliminate din organigrama Direcţiei Sanitar-Veterinare, iar altor doi angajaţi li s-a mulţumit frumos pentru colaborarea îndelungată şi li s-a urat „pensionare liniştită“. Între timp, Oficiul Judeţean pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie a dispărut ca instituţie, fiind reorganizat în centrul regional.
100.000 de bugetari, disponibilizaţi în 2010
Câteva dintre instituţiile locale nu au fost, deocamdată, afectate de valul reorganizării administraţiei. Natalia Andrei, directoarea Direcţiei Judeţene pentru Sport, a declarat că „nu am primit nimic, deocamdată, dar probabil că se va răsfrânge şi asupra noastră“. Marcel Marcea, directorul coordonator al Inspectoratului de Stat în Construcţii, contactat telefonic, a explicat că nu s-au făcut până acum disponibil