În Statele Unite, viaţa de după criză începe să-şi intre pe făgaş, dar urmele lăsate de recesiunea secolului sunt adânci şi se vor vindeca greu. Poate niciodată, însă optimiştii văd dincolo de costurile crizei nişte lecţii care ar trebui învăţate. Soarele răsare la fel ca şi acum un an peste deşertul Nevada, devreme, la 6, deşi suntem în plină iarnă. La ora asta, nu e nici picior de jucător pe străzile din Las Vegas, oraşul care împarte, ca o uriaşă ruletă a
În Statele Unite, viaţa de după criză începe să-şi intre pe făgaş, dar urmele lăsate de recesiunea secolului sunt adânci şi se vor vindeca greu. Poate niciodată, însă optimiştii văd dincolo de costurile crizei nişte lecţii care ar trebui învăţate.
Soarele răsare la fel ca şi acum un an peste deşertul Nevada, devreme, la 6, deşi suntem în plină iarnă. La ora asta, nu e nici picior de jucător pe străzile din Las Vegas, oraşul care împarte, ca o uriaşă ruletă a destinului, norocul şi ghinionul, visele şi decepţiile, căsătorii de o noapte şi regrete de o viaţă. Mărire şi decădere, poleite cu aur şi luminate strident, într-un melodramatism al kitsch-ului perfect, care te fură pentru a-ţi lăsa impresia că ai toată lumea la picioare, la propriu, pentru că nu există vreun loc cât de cât cunoscut pe planeta asta, de la piramidele egiptene până la canalele veneţiene, care să nu fi fost reprodus la scară în Las Vegas.
Probabil că nu există o modalitate mai bună pentru a observa ce urme a lăsat cea mai mare criză economică din 1933 încoace decât plimbându-te pe Fremont Street, poate singura stradă privată din lume, cumpărată de la municipalitate de către proprietarii de cazinouri, închisă şi transformată în loc de promenadă ispititoare.
Cât valorează o picătură într-un ocean
Primele raze de soare care încearcă să străpungă structura metalică a acoperişului străzii (da, au acoperit strada, deşi