A făcut liceul în Germania, a stat o vreme în Olanda, va absolvi în Bucureşti a doua facultate. Irina Sandu crede într-un Internet deschis, accesibil tuturor şi activează în Fundaţia Mozilla, organizaţie non-profit cu cartierul general în SUA.
Septembrie 2009. Pentru prima dată de la lansarea sa, cu 5 ani în urmă, browser-ul Firefox (navigatorul web) este mai utilizat în România decât rivalul Internet Explorer de la gigantul Microsoft. Firefox repetă reuşita în luna decembrie, iar prima parte a anului îl găseşte încă în faţa IE, conform statisticilor StatCounter.com. Un proiect open source (sursă deschisă pentru oricine), gratis, dezvoltat practic de o comunitate globală, cu mii de voluntari. Oameni care luptă pentru un Internet liber, programatori (dar nu numai) care sprijină, în timpul lor liber, proiectele Fundaţiei Mozilla.
Irina Sandu este unul dintre puţinii români implicaţi în Fundaţia Mozilla. În prezent studiază Jurnalismul la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) şi cât timp este intern la marketing/ evenimente face naveta Paris-Bucureşti, contractul cu biroul din capitala Franţei expirând la începutul acestui an. Este la a doua facultate, după ce a absolvit Facultatea de Limbi străine, specializarea engleză-germană. "Prima contribuţie, în 2005, a fost traducerea mozilla-europe.org, pe care am început-o pentru că am citit pe site-ul lor că sunt bucuroşi să aibă noi voluntari şi pentru că m-a întristat faptul că încă nu era o versiune în limba română, printre multele limbi europene deja existente."
MISIUNE
Într-o vreme când unii cer bani şi pentru a participa la campanii umanitare, Irina mai crede în munca voluntară pentru binele comunităţii. Iar dacă ne gândim că accesul la Internet este o "sursă vitală" pentru o lume liberă, atunci ar trebui să-l utilizăm cu mai mult