În această după-amiază, 30 de persoane au fost puse sub acuzare, de DIICOT Iaşi, într-un dosar privind traficul de persoane. Autorităţile au organizat 47 de percheziţii domiciliare, în Iaşi şi Braşov, la care au participat peste 400 de oameni ai legii. Sursa: DIICOT
Alături de liderul clanului, Bogdan Constantin, fost Corduneanu, Adrian Corduneanu şi Gheorghe Rusu, fost Coduneanu, au fost şi ei puşi sub acuzare şi, în acest moment, sunt căutaţi de autorităţi. Prejudiciul adus de faptele lor se ridică la câteva milioane de euro.
"Efectivele mobilizate pentru reuşita acţiunii au fost de peste 400 de poliţişti şi jandarmi, traficul aerian fiind monitorizat de 1 elicopter pus la dispoziţie de Inspectoratul General al Aviaţiei Române. Peste 110 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri, dintre acestea fiind puse sub învinuire 30 de persoane, membri ai «Clanului Cordunenilor»", au declarat procurorii.
Grupul de infractori a acţionat pe teritoriul României şi în străinătate, în perioada 2006-2009. Cei implicaţi sunt acuzaţi pentru trafic de persoane, victimele fiind exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, infracţiuni informatice şi fraude economice, obţinând credite prin folosirea de acte false şi persoane interpuse, racolate în acest scop, relatează Mediafax.
În anul 2004 a avut loc prima reţinere a mai multor membri ai clanului. Timp de un an, Cordunenii au fost monitorizaţi, iar în grup s-au infiltrat şi agenţi sub acoperire. Pe 23 iunie, aceştia au fost eliberaţi din închisoare, iar Tribunalul Iaşi a înlocuit măsura arestării cu obligaţia de a nu părăsi ţara, pe motiv că principalii martori şi-au schimbat declaraţiile, iar interceptările telefonice, folosite ca probe în trimiterea în judecată, erau ilegale.
În 2005, do