Federaţia patronală din industria alimentară, Romalimenta, consideră că, potrivit textului de lege propus de Ministerul Sănătăţii, care impune o taxă pe produsele fast-food, toate alimentele procesate, cu excepţia apei, fructelor şi legumelor proaspete, intră sub incidenţa acestei legi. Romalimenta respinge iniţiativa Ministerului Sănătăţii, considerând că taxarea produselor alimentare este o iniţiativă ale cărei consecinţe va duce la o creştere explozivă a preţurilo
Federaţia patronală din industria alimentară, Romalimenta, consideră că, potrivit textului de lege propus de Ministerul Sănătăţii, care impune o taxă pe produsele fast-food, toate alimentele procesate, cu excepţia apei, fructelor şi legumelor proaspete, intră sub incidenţa acestei legi.
Romalimenta respinge iniţiativa Ministerului Sănătăţii, considerând că taxarea produselor alimentare este o iniţiativă ale cărei consecinţe va duce la o creştere explozivă a preţurilor, se arată într-un comunicat al patronatului.
„Propunerea legislativă a Ministrului Sănătăţii este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative. Considerăm că introducerea unei astfel de taxe este, de fapt, o modalitate de a genera venituri la bugetul de stat, şi nu o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei”, a declarat preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.
Taxa va afecta producţia locală de alimente
Potrivit patronatului, taxa pe produsele fast-food va afecta şi vânzările, iar producătorii vor fi nevoiţi să reducă producţia sau chiar să închidă o parte din unităţile de producţie. Acest lucru va duce la concedieri.
Romalimenta critică şi graba cu care a fost impus acest proiect de lege, în condiţiile în care firmele care urmează să implementeze această taxă nefiind consultate.
„Este o probă a lipsei de transparenţă ce caracterizează dialogul social, i