Tranzacţia anului 2009 pe piaţa românească a bunurilor de larg consum a fost preluarea pentru 302 milioane de euro a producătorului berii Bergenbier, compania InBev România, de către fondul de investiţii CVC Capital Partners. La finalizarea achiziţiei, părţile implicate în tranzacţie au făcut publică doar suma totală care a fost plătită pentru operaţiunile InBev din cele 8 ţări din Europa de Est în care era prezentă, respectiv 1,5 miliarde de euro. Suma a fost plăt
Tranzacţia anului 2009 pe piaţa românească a bunurilor de larg consum a fost preluarea pentru 302 milioane de euro a producătorului berii Bergenbier, compania InBev România, de către fondul de investiţii CVC Capital Partners.
La finalizarea achiziţiei, părţile implicate în tranzacţie au făcut publică doar suma totală care a fost plătită pentru operaţiunile InBev din cele 8 ţări din Europa de Est în care era prezentă, respectiv 1,5 miliarde de euro.
Suma a fost plătită către InBev prin intermediul Starbev Bucharest, firmă înregistrată la sfârşitul lunii noiembrie. Fondurile au fost transferate firmei nou-înfiinţate sub formă de împrumut acordat de către Starbev Netherlands (controlată de CVC), companie care deţine 99,99% din Starbev Bucharest.
Împrumutul face parte din facilităţile de finanţare a achiziţiei InBev România aprobate în Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor Starbev Bucharest din 9 decembrie, ale cărei hotărâri au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.
AB InBev a luat 1,5 miliarde euro pentru operaţiunile din Europa de Est
După achiziţia costisitoare din 2008 a companiei americane Anheuser-Busch pentru 52 de miliarde de dolari, grupul belgian InBev a început să negocieze vânzarea anumitor subsidiare, anunţând încă de la începutul anului trecut intenţia de a vinde operaţiunile din Europa de Est.
Grupul a finalizat abia în luna octombrie nego