» Societatea constanteana este gata, chiar si in acest moment, sa faca fata cerintelor oleoductului Constanta – Trieste.
» Conducerea firmei participa saptamana aceasta, la Bucuresti, la o noua intalnire a actionarilor proiectului.
Pe data de 21, la sediul Ministerului Economiei Nationale va avea loc intrunirea semestriala a actionarilor din cadrul oleoductului Constanta–Trieste, ultima de acest gen avand loc in luna mai a anului trecut, la Belgrad. La eveniment participa si directorul general al societatii constantene Oil Terminal, Silviu Wagner. "Anul trecut, in urma discutiilor pe care le-am avut in cele doua vizite, de la Belgard, in lunile octombrie si noiembrie, s-a desprins clar ideea revigorarii acestui proiect. Atat partea sarba, cat si noi tinem foarte mult sa punem acest proiect intr-o faza de demarare. Ceea ce este insa neclar este pozitia partenerilor din Croatia, care pentru moment au niste probleme interne si au solicitat un timp de gandire. Noi si sarbii am solicitat o intalnire pentru a vedea ce e de facut. Acesta este sensul intalnirii de la Bucuresti", a precizat directorul Oil Terminal. Potrivit acestuia, sperantele legate de proiect sunt mari. Daca oleoductul se va pune pe picioare, va schimba putin echilibrul energetic din Europa. Apare o noua sursa majora de aprovizionare a Europei cu titei. E vorba de petrolul care provine din zona Marii Caspice si care va alimenta cel putin partea sudica a continentului, urmand sa tranziteze practic cinci tari: Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Italia.
Oil Terminal vine in aceasta afacere cu capacitatile de depozitare. In acest moment, oleoductul este calculat in trei variante: 40, 60 sau 90 milioane de tone titei tranzitate anual. "In prima faza s-a imaginat un scenariu in care vor fi vehiculate cinci milioane de tone pe an, ceea ce ar insemna circa 400.000 si ceva de t