Camera de zi cu bucătăria deschisă este una dintre soluţiile tot mai preferate de români. Apartamentele situate în blocurile „comuniste“ au de cele mai multe ori un aspect interior tern şi înghesuit. Acesta poate fi schimbat dacă apelaţi la câteva trucuri de amenajare.
Livingul este considerat punctul central al oricărei case, locul unde se primesc oaspeţii şi unde se petrece cel mai mult timp de relaxare.
Un stil minimalist, cu o mobilă care să nu încarce camera, o serie de accesorii sau culorile pastelate, sunt cei mai importanţi factori atunci când vrem ca livingul nostru să fie unul frumos şi comod. În cazul unei case pe pământ, livingul are încă de la proiectarea casei parte de cei mai mulţi metri pătraţi.
În cazul unui apartament clasic însă, cu două sau trei camere, poate fi mai dificil de amenajat un living într-un stil aparte dacă nu există suficient spaţiu. Dificil nu înseamnă însă şi imposibil!
„Bineînţeles că totul depinde şi de compartimentarea existentă a apartamentului, de flexibilitatea acestuia din punct de vedere al structurii de rezistenţă, al iluminatului şi nu numai", declară Ina Cocioba, arhitect în cadrul firmei de profil City Project.
Debaraua cade prima
Prin analizarea tuturor acestor criterii se poate hotarî dacă este sau nu oportună o intervenţie la nivelul formei sufrageriei. „Dacă nu există această posibilitate, se va recurge numai la intervenţii stilistice şi artificii tehnice şi de design, care să confere senzaţia de spaţialitate dorită", explică Cocioba.
Cea mai la îndemână soluţie este renunţarea la spaţiile de depozitare precum debaralele. „Trebuie însă să verificăm înainte de a recurge la această variantă, dacă avem suficiente spaţii de depozitare în apartament, deoarece lipsa acestora poate sufoca orice intenţie de design sau de a mări o cameră", detaliază a