De trei luni, tânăra şi-a deschis o ceainărie inedită şi a creat propria artă de a bea şi de a oferi licoarea.
Cărţi, articole hand-made, atmosferă caldă şi primitoare şi, bineînţeles, ceai din plin. Acestea sunt elementele pe care le regăseşti în „casa" Ancăi, o tânără care crede în vise şi mai ales în îndeplinirea lor.
Încă de când era copil, Anca era fascinată de ceaiul servit de bunica şi îşi dorea să aibă un butic cu cercei. Când a venit vremea marilor alegeri, tânăra a optat pragmatic: Academia de Studii Economice în limbi străine. Este din Piteşti, a trăit şase ani în Bucureşti, iar acum s-a stabilit în Braşov, unde şi-a deschis o ceainărie de vis.
„Bucureştiul este foarte frumos, dar am simţit că Braşovul este un oraş mai bun pentru a-ţi întemeia o familie. Soţul meu este braşovean, dar ne-am cunoscut în Bucureşti, la un ceai. Aşa a început povestea noastră şi cred că asta a înfluenţat şi decizia de a deschide o ceainărie. Practic, nu mi-am dorit decât un loc al meu, unde să pot primi oamenii cu drag", povesteşte Anca.
Ceai verde, negru sau alb
Deschisă de doar trei luni, ceainăria Ancăi a reuşit să-i cucerească pe braşovenii care-şi doresc să stea de vorbă în faţa unui ceai fierbinte, adus din India, China, Japonia sau Africa.
„Cei care vin aici îmi spun de cele mai multe ori că se simt ca şi când ar veni la mine acasă. Tot ce am vrut eu a fost să asociez ideea de ceai cu obiecte frumoase. Pe pereţi pot fi admirate expoziţii de fotografie, artă, care nu aparţin neapărat unor persoane consacrate, ci clienţilor noştri.
Deja avem un cerc de tineri poeţi, care se adună aici şi recită ultimele compoziţii. În fiecare joi avem seară de folk. Tinerii se stâng cu chitările şi întreţin atmosfera. Mai avem şi seri de jocuri de strategie. De fapt, următorul pas este să transform ceainăria în locul de întâlnire al unor oame