În ciuda lipsei utilităţilor, preţurile terenurilor din localitate nu scad sub 50 de euro pe metru pătrat. La câţiva kilometri de Snagov, una dintre zonele rezidenţiale vestite apropiate Capitalei, în Ciolpani, există cartiere unde proprietarii nu au nici măcar curent.
Construirea unei case pe pământ nu înseamnă numai resurse de bani însemnate şi timp alocate acestui proces, ci şi o atenţie sporită acordată elementelor tehnico-legale specifice, pentru a evita eventuale situaţii neplăcute ulterior finalizării lucrărilor.
Spre exemplu, problema accesului la utilităţi este una destul de des întâlnită la proprietăţile aflate în localităţile din preajma Bucureştiului şi nu de puţine ori se crează o stare tensionată în relaţia dintre proprietari, primării şi reprezentanţii furnizorilor.
Pentru a evita astfel de situaţii, este necesar să verificaţi atent starea juridică a terenului achiziţionat, a drumurilor din preajma acestuia, dar şi starea infrastructurii din zonă.
Fără lumină în anul 2010
În 2007, Andrei a achiziţionat un teren cu suprafaţa de 550 de metri pătraţi în comuna Ciolpani, la un preţ de 32 de euro pe metrul pătrat. În acelaşi an, a demarat construcţia casei, după obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare. Construcţia, cu o amprentă la sol de 75 de metri pătraţi, a fost finalizată în câteva luni şi a necesitat o investiţie de aproximativ 50.000 de euro.
Strada pe care se află proprietatea de care vorbim nu este racordată la sursele de curent, problemă despre a cărei rezolvare vorbeau
reprezentanţii primăriei încă din 2007, spune sursa noastră.
„Imediat după ce am achiziţionat terenul şi am început construcţia casei, am întrebat la primărie când vor fi efectuate lucrările de branşament şi am primit asigurări că acestea vor începe în cel mai scurt timp. De atunci au trecut doi ani