De 23 de ani, renumitul om de sport şi-a câştigat respectul şi faima prin profesionalismul dovedit la echipele naţionale ale României, Israelului, Franţei şi Germaniei.Ştefan Munteanu şi-a început cariera de antrenor anul 1977. Timp de zece ani a pregătit atleţii Clubului Sportiv Unirea din Focşani, având rezultate de excepţie în concursurile interne şi internaţionale.
Are la activ peste 30 de titluri şi 15 recorduri naţionale la sprint, sărituri garduri şi viteză, acestea fiind obţinute de elevii săi, până în 1987, an în care Ştefan Munteanu a părăsit România pentru a se stabili în Israel.
„Mihai Căpăţână, Gabriela Coteţ, Carmen Ciortan, Vica Mincă, Ctălin Miron, Paula Baciu, Daniel Manole şi Gabriel Caraza, sunt doar câţiva dintre cei mai reprezentativi sportivi pe care i-am antrenat. Aceştia au reuşit să cucerească titluri naţionale şi să obţină recorduri naţionale în probele de viteză şi garduri. În anul 1987, am hotărât să mă stabilesc în Israel, împreună cu soţia mea. Am început o nouă viaţă, dar nu regret nimic din ceea ce a urmat", povesteşte vizibil emoţionat, profesorul Ştefan Munteanu.
A antrenat în Israel, Franţa şi Germania
În Isarel, Ştefan Munteanu a fost nevoit să lase atletismul de performanţă şi să antreneze şi în alte ramuri sportive. Înotul, tenisul de masă, voleiul şi baschetul au fost sporturile în care Munteanu a făcut performanţă la cel mai înalt nivel.
Ca preparator fizic, Ştefan Munteanu a fost unul dintre cei mai apreciaţi specialişti, sportivii săi având rezultate remarcabile în marile întreceri ale lumii: „În Israel, am fost preparator fizic al naţionalei de baschet juniori, dar şi al lotului reprezentativ de tenis de masă.
Am concurat şi ca sportiv pentru un club din Isarel. Tenisul de masă mi-a adus satisfacţii majore. Atât ca sportiv cât şi ca antrenor. Am luat locul opt la „Cupa Europei",