Noul ministru al Culturii spune la RFI că nu a simţit nici o presiune politică, în ciuda faptului că unii lideri ai Partidului Democrat Liberal s-au opus acordării acestui minister UDMR-ului. Kelemen Hunor declară că există încă unii oameni politici care nu ţin pasul cu realitatea.
Noul ministru al Culturii spune la RFI că nu a simţit nici o presiune politică, în ciuda faptului că unii lideri ai Partidului Democrat Liberal s-au opus acordării acestui minister UDMR-ului.
Kelemen Hunor (audio) declară că există încă unii oameni politici care nu ţin pasul cu realitatea.
"N-am simţit nici o presiune politică. Mai sunt politicieni care n-au intrat în secolul 21, dar marea majoritate a societăţii româneşti nu mai pune o astfel de problemă când e vorba de Ministerul Culturii şi acest lucru pe mine mă încurajează. Nu am simţit nici o presiune şi sunt convins că încet - încet din acest punct de vedere vom intra în normalitate totală", afirmă demnitarul, membru UDMR.
Unii vice-preşedinţi ai Partidului Democrat Liberal i-au cerut explicaţii preşedintelui PDL, Emil Boc, pentru modul în care au fost împărţite ministerele. Mărul discordiei a fost atribuirea Ministerului Culturii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.
Cel mai vehement lider al Partidului Democrat Liberal a fost vice-preşedintele Cezar Preda. El susţinea acum câteva săptămâni că Ministerul Culturii nu poate face obiectul negocierii între PDL şi UDMR.
"Ministerul Culturii şi Cultelor trebuie să fie responsabilitatea Partidului Democrat Liberal, pentru că ne-am asumat un parteneriat social cu Biserica. Dacă echipa de negociere s-a dus cu gândul să păstreze pentru fiecare câte un minister şi să dea Ministerul Culturii şi Cultelor UDMR-ului, atunci a făcut una dintre cele mai mari greşeli politice din ultimii ani. PDL va deconta pe termen mediu şi lung decizia de a da Ministerul