Un copil de 10 ani din Bucureşti a trăit, ieri, aventura vieţii sale. Acesta a escaladat o stâncă înaltă de 20 de metri şi nu a mai putut coborâ decât cu ajutorul salvatorilor.
GALERIE FOTO
Incidentul a avut loc în munţii Bucegi, în zona Cheilor Tătarului. Copilul venise la munte cu acâţiva prieteni de-ai părinţilor. Rămas nesupravegheat pentru câteva minute, acesta a escaladat o stancă însă nu a mai putut coborâ, aceasta fiind acoperită cu gheaţă şi zăpadă.
Salvamontiştii s-au chinuit două ore să-l coboare pe micuţ
Câţiva turişti care l-au văzut pe micuţul cocoţat pe stâncă zgribulit de frig, i-au chemat în ajutor pe salvamontişti şi pe jandarmii montani. Dupa o acţiune de aproape două ore, băiatul a fost coborât cu coarda şi dus la hotelul unde era cazat. Oamenii muntelui se miră cum s-a putut urca băiatul în vârful stâncii. “Este o dilemă şi pentru noi cum de a putut ajunge până sus acolo. Şi cel mai desăvârşit alpinist ar fi avut nevoie de coardă pentru a se urca pe stânca aia”, a declarat Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.
Nu plecaţi pe munte neechipaţi
Jandarmii şi salvamontiştii dâmboviţeni le recomandă turiştilor care aleg să-şi petreacă timpul liber în zona Platoului Padina să nu plece la drum fără echipament corespunzator şi să nu încerce să plece pe traseele care sunt închise pe timp de iarnă. “Cei care vor să vină în zona superioară de pe Valea Ialomiţei nu au ce căuta fără lanţuri la maşini şi echipament de iarnă. Este foarte multă zăpadă iar dedesubt este gheaţă. Ieri am avut două maşni derapate în şanţ. Spre Vârful Omul, la altitudini de peste 2.300 de metri este şi pericol de avalanşă”, a mai spus Diaconescu.