Sâmbătă, la căminul de garnizoană din Constanţa, sub egida Clubului 9 „Mărăşeşti", a fost lansată cartea „Dreptul internaţional umanitar aplicabil în conflictele navale", scrisă de dr. Ion Teşa şi Ioana Crintea, licenţiată în drept. A văzut lumina tiparului în 2009, la Editura MAR.
Potrivit autorilor, pe parcursul lucrării au căutat să prezinte din punct de vedere teoretic noţiunea şi caracterul juridic al conflictului armat, diseminarea dreptului internaţional umanitar, analiza protecţiei răniţilor şi naufragiaţilor atât în cadrul conflictelor terestre cât şi în cazul conflictelor navale, răspunderea pentru încălcarea normelor privind regimul juridic al protecţiei răniţilor şi naufragiaţilor cu prezentarea unui studiu de caz de încălcare a dispoziţiilor legislaţiei în vigoare, în timpul unui conflict în Irak, iar la final au făcut câteva propuneri cu privire la adaptarea legislaţiei interne, la cea internaţională. Sâmbătă, la căminul de garnizoană din Constanţa, sub egida Clubului 9 „Mărăşeşti", a fost lansată cartea „Dreptul internaţional umanitar aplicabil în conflictele navale", scrisă de dr. Ion Teşa şi Ioana Crintea, licenţiată în drept. A văzut lumina tiparului în 2009, la Editura MAR.
Potrivit autorilor, pe parcursul lucrării au căutat să prezinte din punct de vedere teoretic noţiunea şi caracterul juridic al conflictului armat, diseminarea dreptului internaţional umanitar, analiza protecţiei răniţilor şi naufragiaţilor atât în cadrul conflictelor terestre cât şi în cazul conflictelor navale, răspunderea pentru încălcarea normelor privind regimul juridic al protecţiei răniţilor şi naufragiaţilor cu prezentarea unui studiu de caz de încălcare a dispoziţiilor legislaţiei în vigoare, în timpul unui conflict în Irak, iar la final au făcut câteva propuneri cu privire la adaptarea legislaţiei interne, la cea internaţională.