Vinul slab alcoolizat ar putea reduce riscul de aparitie a unor tipuri de cancer, potrivit unor studii ale World Cancer Research Fund.
Oamenii de stiinta au aflat ca, daca o persoana ar bea un pahar de 250 de mililitri de vin cu 10% alcool, ar avea un risc cu 7 la suta mai mic de a face cancer intestinal, decat cei care ar bea vin cu o concentratie de alcool de 14%, relateaza BBC News.
Desi, din punct de vedere medical, este mai bine sa nu bem alcool deloc, oamenii de stiinta sunt constienti de faptul ca acest lucru este imposibil si recomanda bauturile cu alcoolemie mai scazuta.
"Daca toate persoanele care beau vin cu 14% alcool ar bea, de maine, vin cu 10% alcool, ar fi prevenite sute de cazuri de cancer", a spus doctorul Rachel Thompson, de la World Research Fund.
Vinul slab alcoolizat ar putea reduce riscul de aparitie a unor tipuri de cancer, potrivit unor studii ale World Cancer Research Fund.
Oamenii de stiinta au aflat ca, daca o persoana ar bea un pahar de 250 de mililitri de vin cu 10% alcool, ar avea un risc cu 7 la suta mai mic de a face cancer intestinal, decat cei care ar bea vin cu o concentratie de alcool de 14%, relateaza BBC News.
Desi, din punct de vedere medical, este mai bine sa nu bem alcool deloc, oamenii de stiinta sunt constienti de faptul ca acest lucru este imposibil si recomanda bauturile cu alcoolemie mai scazuta.
"Daca toate persoanele care beau vin cu 14% alcool ar bea, de maine, vin cu 10% alcool, ar fi prevenite sute de cazuri de cancer", a spus doctorul Rachel Thompson, de la World Research Fund.