Administratorii SRL-urilor muresene amenintate cu impozitul forfetar de catre Ministerul Finantelor critica aspru acest impozit, pentru unii dintre ei acest lucru insemnand falimentul.
Impozitul forfetar se doreste sa fie aplicat, printre altele, in afacerile din domeniul turismului, centrelor de fitness, dar si pompelor funebre. Filosofia impozitului forfetar este de a impozita afacerile in mod particular, dupa o anumita formula specifica acelei activitati. Patronii mureseni vad in acest impozit sfarsitul afacerii. Intai criza financiara a redus in mare parte profitul afacerilor muresene, iar apoi a venit ideea forfetarului. Patronul pizzeriei- restaurant, Pizza Venetia este ingrijorat de viitorul afacerii sale, mai ales ca pe langa darile la stat mai trebuie sa plateasca si chirie pentru spatiu. “Eu personal sunt foarte ingrijorat. Clientii aproape au disparut complet. Iar daca nu mai ai nici proprietatea ta si platesti chirie, asa ca mine, nu faci profit. Cheltuielile la stat sunt foarte mari si mai platesti si impozit forfetar. Parerea mea este ca nu se uita unde trebuie. Restaurantele sun ultimul loc unde ajung oamenii. Intai isi cumpara o haina, un medicament. Dar se pare ca tot la noi se vede evaziunea foarte mare, ceea ce este total fals”, a declarat Tudor Olteanu, administrator Pizza Venetia. Altii se resemneaza. “Nu sunt de acord cu acest impozit, dar daca se aplica nu o sa avem ce face”, a precizat si Leonida Spermeza, administrator Curtea Bavareza.
Unii administratori ai firmelor de pompe funebre spun ca in conditiile in care se aplica impozitul se vad nevoiti sa puna punct afacerii. Gandurile sumbre ale falimentului incep sa dea roade. “Cand nici nu prea ai mult de lucru, pentru ca noi am inceput in 2006, iar pe piata existau deja alte firme de pompe funebre care si-au format o clientela, impozitul forfetar va pune punct. Sa platesc