Procurorii DIICOT, care au făcut descinderile, au în vizor şi un braşovean, suspectat de legături cu Cordunenii. Peste 100 de persoane au fost conduse la audieri, după ce procurorii DIICOT au făcut 47 de percheziţii în Braşov şi Iaşi.
La acţiunea de amploare au luat parte 400 de poliţişti şi jandarmi, iar percheziţiile au fost efectuate concomitent în mai multe locuinţe. Capul reţelei, Bogdan Constantin şi alte 29 de persoane au fost deja puse sub acuzare, iar anchetatorii îi audiază în continuare pe cei bănuiţi de infracţiuni cu violenţă, informatice sau economice.
Vasile Necula din Braşov, suspectat de legături strânse cu clanul Cordunenilor şi de implicare în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane, a fost condus ridicat ieri din locuinţa lui din Braşov şi dus la Iaşi la audieri. Conform probatoriului, Vasile Necula este acuzat că a facilitat, fără drept, accesul membrilor reţelei în domiciliul unei femei.
Braşoveanul nu a fost până acum reţinut, însă ancheta este în plină desfăşurare. Anchetatorii vor să vadă exact câte persoane au fost victime ale infractorilor şi să îi prindă pe toţi cei implicaţi în afaceri frauduloase.
Dosarul, în care sunt cercetate peste 100 de persoane are 60 de volume a câte 400 de pagini. Datele anchetei arată că membrii grupului infracţional organizat, a acţionat în perioada 2006- 2009, atât pe teritoriul României cât şi în afara ţării.
Membri reţelei sunt cercetaţi pentru trafic de persoane. Victimele au povestit că au fost exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi.
La acuzaţii se mai adaugă şi multe infracţiuni cu violenţă, înşelăciuni informatice şi fraude economice. Constantin Bogdan (n.r. Costel Corduneanu), capul reţelei, ar fi fost cel mai respectat membru al clanului şi cel care păstra relaţiile cu diferite persoane din România, dar şi din Republica M