Copleşiţi de necazuri şi uneori de băutură, zeci de ieşeni dau de furcă autorităţilor, care au grijă de ei pe banii noştri. Joaca „de-a sinuciderea“ este pe cât de tragi-comică, pe atât de costisitoare.
De două-trei ori pe an, indivizi supăraţi pe viaţă se gândesc să-şi strige necazul în văzul tuturor, din vârful unei clădiri sau al unui stâlp. De fiecare dată, pentru salvarea acestora, intervin jandarmii, Serviciul de Ambulanţă, poliţiştii şi pompierii. O oră de veghe la „picioarele“ farseorului costă statul aproape 1.400 de lei. Pompierii intervin cu o autoscară, în care se află şoferul şi un subofiţer, care câştigă 11 lei pe ora de muncă.
Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi spun că autoscara cu care se intervine în astfel de situaţii consumă circa 30 de litri la suta de kilometri, iar funcţionarea ei la relanti, în timpul aşteptării, 11 litri de motorină pe oră. Astfel, 60 de minute alocate salvării scandalagiului ajung să coste instituţia în jur de 700 de lei. Nici Serviciul de Ambulanţă nu scapă ieftin. O deplasare dus - întors a unui singur echipaj, de la bază la locul intervenţiei, costă aproximativ 580 de lei. Într-o oră, o ambulanţă poate face două deplasări.
În cazurile celor care ameninţă că se aruncă în gol, maşina stă blocată şi câte trei ore. „Casa de Asigurări decontează doar o deplasare, adică 580 de lei, chiar dacă maşina e blocată acolo mai multe ore. Bine că s-au făcut legi pentru cei care ameninţă cu bombe, iar pentru situaţii de acest fel nu este una în baza căreia pot fi traşi la răspundere“, susţine Florin Antohi, directorul Serviciului de Ambulanţă Iaşi. Pentru că situaţia este tratată cu maximă seriozitate, pentru salvarea „sinucigaşului“ vine şi un echipaj de patru jandarmi, al căror câştig pe ora de muncă este de aproximativ 9 lei, şi cel puţin un echipaj format din doi poliţişti, cu un