Sergiu Băhăian, cel care ar fi comandat asasinarea a patru persoane în stilul „Camorra”, trecea drept iubitor de frumos, finanţând producţii cinematografice de succes.
Acuzat că ar fi comandat crimele în stil mafiot, afaceristul a fost arestat preventiv, aseară, pentru 29 de zile, alături de alţi trei complici. La Constanţa, alte două persoane au fost arestate pentru că uciderea victimelor - pe unele dintre ele îngropându-le de vii sau aruncându-le în Dunăre.
Cei doi asasini - Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş - au declarat că au comis faptele la ordinele „bossului Sergiu”. Şlepac şi Grigoraş nu sunt străini nici de escrocheriile liderului lor, fiind arestaţi de mai multe ori, în ultimii ani. De fiecare dată însă au fost puşi în libertate de magistraţi care nu i-au considerat periculoşi.
Dincolo de acţiunile desprinse parcă din filmul „Naşul”, Sergiu Băhăian afişa, pentru cei care-l cunosc, un aer de artist iubitor de frumos, cu studii de Regie şi care nu se ferea să investească în cultură.
În 1995, pe vremea când prima sa mare escrocherie - Sabina Product, un joc piramidal de tip „Caritas” - era înfloritoare, Băhăian a finanţat producţia filmului regizat de Nae Caranfil, „Asphalt Tango”. De multe ori însă şi aceste acte culturale aveau tot iz de escrocherie.
Surse din lumea sportului spun că, pe lângă showbiz, Sergiu Băhăian „a ţepuit” şi clubul de fotbal Gloria Buzău, pe care l-a preluat doar pe hârtie, fără a investi un leu.
Dilema Băhăian: „Ce e viaţa fără metafore?”
Băhăian îşi masca însă profilul de infractor, promovându-şi în reţelele virtuale de socializare imaginea unui tip sensibil şi deschis. Avea peste 1.000 de prieteni virtuali, printre care multe vedete, pe Facebook, unde posta comentarii legate de activitatea sa regizorală.
Şi unde sugera că suferă