După 21 de ani în Asociaţia de Turism Chindia şi 12 ani în conducerea ei, dâmboviţeanca se poate mândri cu o activitate demnă de invidiat, datorită numeroaselor expediţii în ţară şi în străinătate.
Ileana a început să meargă la munte prin clasa a VII-a, cu părinţii sau colegii. Apoi a intrat relativ târziu, pe la 20 de ani, în clubul Chindia. De atunci viaţa ei s-a împărţit între familie, pasiune şi serviciu. „Când toate aceste trei lucruri merg mână în mână, când reuşeşti să faci din pasiune muncă şi din muncă pasiune, când ai de partea ta familia care te sprijină şi îţi împărtăşeşte convingerile, nu te poţi numi decât un om foarte, foarte norocos “, spune Ileana.
Să urce pe munţi şi să se ocupe de proiecte pentru tineret este pentru ea un mod de viaţă. “A pleca în expediţii este pentru mine la fel de natural cu a mânca, la fel de natural cu a te întoarce”.
În 1996 a participat la prima expediţie dâmboviţeană pentru cucerirea celui mai înalt vârf din Europa - Elbrus – Caucaz – 5.632m, prima mare expediţie externă a Chindiei. A fost o aventură de 20 de zile, cu bune şi cu rele, cu greutăţi dar mai ales cu reuşite.
În 2006 a ajuns până la capătul lumii, în Antarctica, după nouă ani de colaborare cu Fundaţia Antarctică Română şi după teste pe care mulţi le-ar considera nebuneşti (două săptămâni în cort iarna la 2.200 de metri altitudine şi zece zile într-o peşteră, la 5 grade şi 80% umiditate). Expediţia a avut caracter ştiinţific şi a fost susţinută de cea de-a XXII - a Expadiţia Naţională Chineză de Cercetare. După aceea, Ileana Bocanciu a demarat un program intitulat “Antarctica un colţ de rai”, datorită căruia mii de copii din şcolile dâmboviţene au putut afla lucruri interesante despre acest continent. “Încă lucrez la o carte despre această expediţie, o carte jurnal, care va avea 70 de capitole, adică tot atâtea zile cât a durat”, spun