Cancerul, cea mai temuta boala a secolului, poate fi prevenit printr-o alimentatie potrivita. La fel si hipertensiunea, anemia ori alte afectiuni ale vremurilor in care traim. Si asta nu inseamna sa te lipsesti de anumite alimente, ci sa le consumi in cantitati suficiente pe cele care conteaza.
Si, din fericire, este vorba despre alimente comune, consumate in mod normal. Pe langa faptul ca te feresc de cateva tipuri de cancer, acestea au si avantajul de a-ti hrani mintea si a te face mai puternica.
In topul alimentelor sugerate de expertii care au alcatuit un mic ghid pentru Health se afla somonul, dar nu lipsesc afinele, fulgii de ovaz, broccoli, nucile, avocado, fasolea, iaurtul, uleiul de masline si ciocolata neagra.
Somon
Principalele sale beneficii constau in acizii grasi omega 3 continuti, esentiali in dieta unei femei. Sunt benefici nu doar inimii, dar si ducerii la bun sfarsit a unei sarcini.
Tot ei dau starea de bine, lupta cu depresia si protejeaza de Alzheimer si cancer. Daca adaugi si ceva proteina si Vitamina D, te-ai ales cu o masa aproape perfecta.
Cantitatea optima: doua portii de peste gras saptamanal ar trebui sa fie de ajuns. In lipsa celui proaspat, si cel la cutie este o alternativa, spun nutritionistii.
Afine
Dintre toate fructele inrudite, afinele sunt cireasa de pe tort. Ajuta la prevenirea pierderilor de memorie, dar imbunatatesc si functiile motorii si ajuta la scaderea presiunii arteriale. Bogate in antioxidanti, acestea lupta cu succes cu ridurile, intarziind aparitia lor.
Cantitatea optima: jumatate de cescuta zilnic ar fi de dorit. Pot fi consumate fara a te simti vinovata din moment ce au doar 40 de calorii.
Ovaz
Indiferent ca e sub forma bruta si urmeaza sa-l gatesti sau ca e sub forma de fulgi, ovazul abunda i