Conform procurorilor, Şlepac este cel care l-a racolat pe Captalan în anul 2005, când a venit la Timişoara. După ce a semnat cecuri false de 700.000 de euro, timişoreanul care a devenit neatent a fost omorât de clanul Băhăian. Petre Captalan a fost ucis după ce a ameninţat că va merge la poliţie şi va spune tot ce ştie despre gruparea mafiotă şi ilegalităţile comise. Ucigaşul timişoreanului a mai luat ostatecă o femeie în 2008, în timp ce era urmărit de poliţişti.
Modul în care Petre Captalan a picat în capcana angajatorului său, Valentin Şlepac, rămâne încă un mister pentru poliţişti. Surse din rândul anchetatorilor constănţeni care au instrumentat cazul în care Sergiu Băhăian şi locotenenţii săi sunt acuzaţi că ar fi condus o reţea de tip mafiot spun că Şlepac este cel care a venit în Timişoara, în anul 2005. Faptul că Petre Captalan era semianalfabet, sărac, fără rude care să îi anunţe dispariţia, l-a transformat în victima perfectă.
Foto: Sergiu Băhăianu (stânga) şi Valentin Şlepac (dreapta), criminalii timişoreanului
Un magazioner extrem de periculos
Procurorii mai spun că timişoreanul s-a ales cu buletin de Timişoara, cu titlu de patron şi, în scurt timp, semna file de cec false pe bandă rulantă. În timp ce Petre Captalan apărea în actele SC TransRom Prest SRL drept manager, Şlepac era angajat pe post de magazioner. Prin această firmă, mai multe companii au fost ţepuite cu 700.000 de euro, prin file cec false.
Lucrurile au mers bine pentru Petre Captalan, patronul fantomă, al SC TransRom Prest SRL. Lacom, administratorul timişorean chiar şi-a permis să îl ameninţe pe Valentin Şlepac, cel care l-a racolat. Sergiu Băhăianu, liderul grupării interlope, a aflat de la locotenentul său, Valentin Şlepac, de planurile fostului om al străzii, şi a cerut executarea lui.
Foto: Momentul în care membrii clanului sunt arestaţi