Cântă de la vârsta de şase ani şi a participat la numeroase festivaluri de muzică populară. În prezent, colaborează cu Ansamblul Folcloric „Busuiocul“. Georgiana Păduraru a început să îndrăgească muzica populară din copilărie.
Cea care a îndrumat-o să studieze cântecul popular şi cea care i-a insuflat dragostea pentru folclorul românesc a fost învăţătoarea sa.
„Învăţătoarea mea a insistat ca părinţii mei să mă înscrie la Şcoala Populară de Arte. Din clasa a IV-a am început să activez în Ansamblul «Floricica», iar primele lecţii de canto popular le-am luat de la doamna Maria Şalaru“, a spus Georgiana Păduraru.
De la „Floricica“ la „Busuiocul“
În prezent, tânăra este membră în Ansamblul „Busuiocul“, unde interpretează de trei ani melodii populare din zona Bacăului.
„De obicei, cânt cu drag melodii din repertoriul Mariei Bararu, al Mariei Pietraru, al Mariei Şalaru sau din cel al Zenaidei Bolboceanu, profesoara mea de canto popular de la Ansamblul «Busuiocul», cea care mă pregăteşte şi mă încurajează să am încredere în talentul meu“, a adăugat Georgiana Păduraru.
Câştigătoare la „Moştenitorii“
Georgiana povesteşte că este mai tot timpul pe drumuri, la festivaluri, spectacole şi competiţii şi datorită talentului său are ocazia astfel să participe la cele mai importante evenimente din ţară. „Acum patru ani am ajuns în finala concursului «Mândre-s cântecele noastre» în Bucureşti. Am fost prima participantă care m-am calificat în finala competiţiei. De asemenea, anul acesta am obţinut locul I la Olimpiada Judeţeană de Muzică şi menţiune la Olimpiada Naţională de Muzică“, a detaliat Georgiana Păduraru.
Colecţionează zeci de costume
Tânăra interpretă povesteşte că un premiu care i-a rămas în suflet a fost cel pe care l-a obţinut în urma concursului „Moştenitorii“ din cadr