World Vision Romănia - Biroul Constanţa, în parteneriat cu Primăria Cumpăna, lansează măine, Proiectul de prevenire a traficului de persoane în comuna Cumpăna.
Proiectului pilot de prevenire a traficului de persoane a fost lansat iniţial şi testat de World Vision în anul 2008, în comuna Cepleniţa, judeţul Iaşi, fiind extins ulterior în alte patru comunităţi rurale ieşene şi în oraşul Negreşti din Vaslui. Un studiu calitativ realizat de organizaţie în anul 2007, pentru a depista zonele cele mai expuse riscului de trafic în care lucrează World Vision, a desemnat alături de judeţul Iaşi, capitala şi judeţele Constanţa şi Ialomiţa ca fiind alte trei zone în care ar fi binevenită implementarea unui proiect de prevenire a traficului de persoane. „Constatănd încă o dată că cei mai vulnerabili la trafic sunt copiii care provin din familii dezorganizate, tinerii care au abandonat şcoala, tinerele din mediu rural şi adolescenţii care au absolvit şcoli de arte şi meserii - în speţă, persoane din zonele rurale sărace - Biroul World Vision din Constanţa lansează la început de 2010, Proiectului de Prevenire a Traficului de Persoane şi în judeţul nostru, la Cumpăna. Scopul acestui proiect este reducerea factorilor de risc pentru a preveni traficul de persoane din comunităţile rurale", se arată într-un comunicat de presă World Vision.
Cele mai multe victime, din mediul rural
Abordarea proiectului se axează pe componenta de prevenire, utilizănd educaţia ca metoda de intervenţie şi vizează două grupuri ţintă: copiii de vărstă şcolară cu potenţial risc de a fi traficaţi după absolvirea celor opt clase şi adolescenţii cu vărste cuprinse între 18 - 25 de ani, aflaţi la risc şi care au nevoie de orientare profesională. În parteneriat cu autorităţile locale, structurile statului al căror domeniu de activitate îl constituie combaterea traficului de persoane şi alte organiz