Spitalul nr. 2 şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie vor fi gestionate de Consiliul Local. Medicii sunt sceptici privind descentralizarea, aceeaşi propunere fiind făcută şi în 2009.
În această dimineaţă, managerul Spitalului de Obstetrică - Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, doctorul Marian Stoica a declarat că nu mai are încredere în propunerile venite de la Ministerul Sănătăţii privind preluarea spitalelor, din luna iulie 2010, de către autorităţile locale. „Nu mai cred nimic din ce spun ei. De ce nu au anunţat o dată fixă de preluare? Ne-au dus cu vorba şi anul trecut şi am ajuns la fundul sacului, în pragul colpasului, că nu mai ştim cum să ne mai descurcăm ca să ne menţinem pe linia de plutire. Oricum, situaţia noastră este foarte gravă, însă pe nimeni nu pare să mai intereseze soarta noastră". Maternitatea vâlceană se află într-un moment extrem de dificil, acumulând datorii de 3 milioane de lei către furnizorii de medicamente, mâncare şi căldură.
Descentralizarea, o soluţie pentru spitalele vâlcene
Deocamdată lucrurile nu au fost clar conturate, neprimindu-se niciun act oficial în acest sens, de la Minister. „Am văzut şi eu în mass media că se va face această descentralizare începând cu luna iulie şi nimic mai mult", a precizat doctorul Laurenţiu Holerga, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Viceprimarul Râmnicului, Romeo Rădulescu a declarat în această dimineaţă pentru Adevărul de Seară că două dintre unităţile medicale râmnicene vor fi preluate, începând din această vară, de Primăria Râmnicului. „Este vorba de Spitalul Numărul 2 şi Spitalul de Obstertică şi Ginecologie care vor fi preluate de Consiliul Local. Acestea vor fi o povară pentru Consiliul Local şi dacă fac această trecere vor trebui să ne spună şi sursele de finanţare". Râmnicenii cred că mutarea va mări taxele şi impozitele. „Eu cred că se vor mări