Magazinul cochet „Le Manoir“ de pe strada Episcopiei, aduce în spatele Ateneului Român un colţişor de ParisDelicatesele şi peste 1.000 de soiuri de vin ambalate în sticle elegante, şampanii sau armagniac, sunt aşezate cu grijă în rafturi, fiecare la locul ei pentru a se păstra în condiţii optime.
„Nu vechimea asigură calitatea unui vin, ci felul în care este păstrat“, decretează Cristian Preotu, cel care deţine magazinul „Le Manoir“ şi totodată franciza uneia dintre cele mai prestigioase firme de gastronomie din Franţa, „Comtese du Bary“.
Tânărul om de afaceri, în vârstă de 32 de ani a deschis acest magazin, alături de soţia sa, acum cinci ani, după ce şi-a petrecut 14 ani în Franţa.
Cu o cifră de afaceri de peste două milioane de euro, firma sa este una dintre cele mai importante pe piaţa bucureşteană. „Însă nicio astfel de firmă nu se poate susţine doar prin ea însăşi, sunt necesare activităţi auxiliare, la fel cum se întâmplă şi în cazul marilor lanţuri hoteliere“, explică Preotu.
În permanenţă, în magazinul de pe strada Episcopiei, învăluit într-un aer de eleganţă şi mister, se găseşte marfă în valoare de 600.000 de euro, asta însemnând atât vinuri româneşti, franţuzeşti, italieneşti sau spaniole, cât şi dulciuri şi produse culinare dintre cele mai rafinate.
Astfel, 125 de grame dintr-un caviar din Iran, despre care patronul magazinului spune că este cel mai bun din lume, costă 3.888 de lei. În perioada Sărbătorilor de Iarnă, din magazin s-a vândut marfă şi de 25.000 de euro, într-o singură zi.
Vinuri, de la 35 la 3.400 de lei
Robert este amfitrionul magazinului, mereu pregătit să-ţi vorbească despre soiurile de vin din rafturi sau despre rafinatele dulciuri franţuzeşti.
Cu o ţinută parcă desprinsă din cele mai pretenţioase restaurante din Franţa, te întâmpină reverenţios şi parcă îţi vine să-i spui „Bon