A cucerit publicul argeşean cu simplitate şi naturaleţe. Iubeşte costumul popular şi, indiferent de petrecerea la care cântă, cunoscuta interpretă de muzică populară ar lăsa oricând o rochie de seară pentru a îmbrăca portul tradiţional.
Muzica populară i-a fost dragă de mică. Pasiunea pentru folclor şi pentru tot ceea ce însemnă tradiţie i-a insuflat-o mama sa, femeie simplă dar cu dragoste pentru cântec. “Mama avea o voce caldă, plăcută. Îmi amintesc cum cânta prin casă toate melodiile celebre ale Mariei Ciobanu, Romicăi Puceanu, Mariei Cornescu, ale lui Gabi Luncă şi ale altor cunoscuţi interpreţi difuzaţi în acea vreme la radio.”, povesteşte solista.
Pentru Rela Lucan, muzica a venit ca ceva firesc, natural
Urmând exemplul şi moştenind talentul mamei, Rela Lucan a început să cânte, mai întâi la serbările şcolare pentru ca mai târziu, în clasa a cincea, profesorul de muzică să-i remarce talentul şi s-o îndrume către ceea ce avea să rămână marea sa pasiune: folclorul. ”Profesorului Constantin Buşă îi datorez şansa de a mă afirma în muzica populară românească. El m-a îndrumat să particip la multe festivaluri dându-mi curaj şi încredere în mine. La 11 ani am urcat prima dată pe o scenă, în faţa publicul, cu emoţii, tremurând din toate încheieturile, şi toată această tensiune a avut în ea ceva plăcut care m-a făcut să cred că pentru asta sunt făcută”, spune solista care mărturiseşte că şi acum, după atâţia ani, emoţia continuă să o însoţească în faţa publicului. ”Este o altfel de emoţie, una constructivă şi necesară pentru a rezona cu cei care te ascultă.”, spune Rela Lucan.
La 13 ani cânta cu orchestra la nunţi
După numai doi ani de la debut, Rela Lucan a început să se descurce singură în viaţă. “Vecinii mei erau lătari şi auzindu-mă cum cânt mi-au propus să merg cu ei la nunţi. Am acceptat imediat. Deşi eram mi