Nu înțeleg de ce se distrează oamenii când soții Geoană și alte personaje de vârf din PSD pun eșecul din campanie pe seama parapsihologiei și a influenței temutei flăcări violet. Păi dacă au dreptate? Atunci totul are o explicație.
La lumina flăcării violet înțelegem de ce, în 1989, au ieșit oamenii în stradă, iar apoi, după doar câteva luni, românii l-au votat în bloc pe Iliescu. De ce minerii au ieșit la plimbare, în câteva rânduri, prin Piața Universității (oare chiar n-a băgat nimeni de seamă că panseluțele pe care le-au plantat acolo erau mov?).
De ce, în 2000, în turul II al alegerilor prezidențiale au ajuns Iliescu și Vadim, de ce Becali face rating la televiziuni, de ce românii și-au băgat banii la Caritas și FNI, de ce Adrian Năstase avea nevoie de doar 1% pentru a fi președintele României (încă mai am frisoane la ideea că un asemenea personaj ar fi putut ajunge președinte de țară), de ce prea puțini au fost cei care au avut urechi să-i asculte pe Ion Rațiu și Corneliu Coposu la vremea lor, de ce Elena Udrea e în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere ori de ce Vanghelie e primar de sector.
De mai bine de 20 de ani, România e cobaiul unui uriaș experiment parapsihologic, un imens câmp de confruntare între diferitele tipuri de energii și forțe. În care mai mereu a ieșit învingător Darth Vader. Istoria contemporană a țării noastre pare a fi scrisă de George Lucas. Atâta doar că a uitat să livreze și ultimul capitol – cel cu ”happy-end”-ul. Iar dacă l-a scris, Poșta Română l-a rătăcit undeva pe drum.
Lăsând gluma, am temerea că mulți dintre români vor înghiți această poveste cu flacăra violet. Pentru că stă în firea omului să găsească ”explicații” externe pentru eșecurile lor. Pentru că actuala clasă politică este un eșec de proporții naționale. Și de ce și-ar dezvolta românii (cei care au votat ori cei care nu au votat și,