Există şi o parte bună: pe cât pariu că scăpăm din seara asta, în sfârşit, de flacăra violetă şi luăm din nou la tocat firma lui Mircea Băsescu şi presupusul său amestec în trafic de arme? Spre dezamăgirea lui Geoană, însă, subiectul muniţiei taiwaneze destinate distrugerii în Bulgaria care ar fi fost exportată în Angola de bună, prin intermediul lui Mircea Băsescu, a apărut prea târziu. Prea târziu pentru a avea o influenţă asupra alegerilor prezidenţiale şi a combate efectele flăcării violete (gata, e ultima dată când o pomenesc).
Autorităţile taiwaneze spun, conform Taiwan News, că, dacă acuzaţiile la adresa familiei lui Băsescu referitoare la vânzarea muniţiei vechi, acuzaţii apărute în revista Next, se dovedesc a avea o bază reală, vor începe o investigaţie. Am încercat să dau de articolul original din revista Next, dar, din păcate, revista apare doar în limba chineză. Din cele 8.000 de tone de grenade ce trebuiau distruse, românii, spun taiwanezii, au păstrat 1.884. Pe care apoi le-ar fi vândut angolezilor. Armata taiwaneză spune că, dacă acuzaţiile se dovedesc reale, vor cere banii înapoi de la firma românească.
Ce mi se pare cu adevărat interesant şi semnificativ, de-a dreptul simptomatic, este genul de afacere de care este acuzat Mircea Băsescu. Specific românesc! Nici măcar de un trafic de armament ca lumea nu avem parte. Nu, trebuie să fie vorba de muniţie veche, depăşită, destinată distrugerii, care ar fi fost vândută. În ţara în care şinele de căi ferate sunt vândute la fiare vechi, pare logic.
Există şi o parte bună: pe cât pariu că scăpăm din seara asta, în sfârşit, de flacăra violetă şi luăm din nou la tocat firma lui Mircea Băsescu şi presupusul său amestec în trafic de arme? Spre dezamăgirea lui Geoană, însă, subiectul muniţiei taiwaneze destinate distrugerii în Bulgaria care ar fi fost exportată în Angola de bună, prin intermedi