Un euro din fiecare 45 cheltuiţi pe segmentul de retail în România a fost plătit cu un card Visa. Criza a sporit plata cu carduri, sumele achitate la comercianţi au crescut cu 43,5%.
"Procentul de cumpărături cu carduri Visa a reprezentat 2,2% din totalul cheltuielilor personale, acest lucru însemnând că 1 euro din fiecare 45 de euro cheltuiţi în România a fost plătit cu un card Visa", a declarat directorul general al Visa Europe pentru România, Cătălin Creţu. El a mai precizat că valoarea medie a unei tranzacţii la comercianţi este de 45 euro, la un nivel similar celui din 2008.
"Criza economică a schimbat în principal comportamentul de plată al deţinătorilor de carduri de credit, care au recurs preponderent la cumpărături de articole de bază. Valoarea medie a unei tranzacţii cu cardul de credit a scăzut cu aproape 8%, indicând faptul că românii şi-au redus cheltuielile de valoare ridicată, adică nu mai cumpără bunuri de consum scumpe, aşa cum făceau cu un an înainte", a mai spus Creţu.
Vestea bună este că frauda cu cardul în România este minimă, faţă de alte state. Ponderea fraudelor în totalul vânzărilor din România prin carduri Visa a crescut de la 0,004% la 0,005% la finele lunii iunie 2009, dar este de peste 11 ori mai mică decât nivelul din Europa, de 0,058%.
Un euro din fiecare 45 cheltuiţi pe segmentul de retail în România a fost plătit cu un card Visa. Criza a sporit plata cu carduri, sumele achitate la comercianţi au crescut cu 43,5%.
"Procentul de cumpărături cu carduri Visa a reprezentat 2,2% din totalul cheltuielilor personale, acest lucru însemnând că 1 euro din fiecare 45 de euro cheltuiţi în România a fost plătit cu un card Visa", a declarat directorul general al Visa Europe pentru România, Cătălin Creţu. El a mai precizat că valoarea medie a unei tranzacţii la comercianţi este de 45 euro