Ingrediente: 500 g făină, 125 g zahăr, 250 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 1 lingură de unt, puţină drojdie proaspătă, un praf de sare, un ou, 60 g unt pentru umplutură, 100 g zahăr pentru ornat.
Mod de preparare: Făina şi zahărul se amestecă într-un bol. În mijloc se face o gropiţă şi se pun laptele călduţ şi drojdia. Se face o maia care se lasă să crească timp de zece minute. Apoi se amestecă maiaua cu celelalte ingrediente. Pentru a obţine un aluat mai bun puteţi folosi mixerul. Când aluatul se desprinde de pe marginea castronului, se lasă la dospit circa 30 de minute la loc călduţ. Se tapetează cu făină o planşetă, se ia aluatul şi se întinde cu sucitorul. Se unge o tavă de aragaz şi se pune foaia, spre exterior mai groasă decât în interior. Se fac gropiţe în aluat şi se pune câte o bucăţică de unt în interior. Se unge cu lapte şi se presară zahărul tos. Se introduce în cuptorul încălzit la 170 de grade, pentru 20 de minute.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă
Menţiuni: Zahărul se poate înlocui cu măr ras, migdale sau caşcaval ras. Ingrediente: 500 g făină, 125 g zahăr, 250 ml lapte, 1 pachet zahăr vanilat, 1 lingură de unt, puţină drojdie proaspătă, un praf de sare, un ou, 60 g unt pentru umplutură, 100 g zahăr pentru ornat.
Mod de preparare: Făina şi zahărul se amestecă într-un bol. În mijloc se face o gropiţă şi se pun laptele călduţ şi drojdia. Se face o maia care se lasă să crească timp de zece minute. Apoi se amestecă maiaua cu celelalte ingrediente. Pentru a obţine un aluat mai bun puteţi folosi mixerul. Când aluatul se desprinde de pe marginea castronului, se lasă la dospit circa 30 de minute la loc călduţ. Se tapetează cu făină o planşetă, se ia aluatul şi se întinde cu sucitorul. Se unge o tavă de aragaz şi se pune foaia, spre exterior mai groasă decât în interior. Se fac gropiţe în aluat şi se pune câte o bucăţică