Se trece la procesul de lichidare. Cel putin, acesta este raspunsul pe care il da Adrian Olteanu, presedintele Flamingo International, candva al doilea jucator al pietei locale de produse electronice, electrocasnice si IT&C, la intrebarea care da nastere unui scenariu pesimist pentru viitorul companiei: ce se intampla daca planul de reorganizare da gres?
Dupa ce la inceputul lunii decembrie 2009 grupul Flamingo a intrat in insolventa, ca urmare a negocierilor esuate cu ING Bank pentru restructurarea datoriei de 17,5 milioane de euro pe care retailerul o datora institutiei bancare, lucrurile au inceput sa intre pe un fagas normal.
“Traficul in magazinele noastre a crescut, la fel si vanzarile realizate in ultima luna a anului trecut. In plus, in mai putin de o saptamana de la anuntarea aprobarii cererii de insolventa, am reluat rularea marfii cu furnizorii”, a declarat Adrian Olteanu.
Dupa cum spune el, decembrie 2009 a fost putin mai bun decat cel din anul precedent, dar sub asteptarile initiale ale companiei. Iar din al doilea trimestru al anului curent, Flamingo se vede pe plus.
“Nu vom mai pierde cash, iar pana la finalul lui 2010 vom inregistra profit operational”, adauga Olteanu.
Totusi, pentru a se redresa mai repede, el recunoaste ca suspendarea ofertei de vanzare a obligatiunilor in valoare de 7 mil. euro pe o perioada nedeterminata ingreuneaza procesul de revenire si ca banii ar ajuta foarte mult Flamingo pentru a se dezvolta in continuare.
“Dar reorganizarea companiei deja nu mai depinde de infuzia de 7 milioane euro. Si cred ca 4 – 5 milioane ne-ar fi suficienti deocamdata”, afirma presedintele Flamingo International.
In prezent, compania are datorii de peste 50 milioane euro, din care circa 33 de milioane catre banci, iar 20 catre institutii nebancare – furnizori de marfa, utilitati, servicii etc.
Intrebat dac