Guvernul încearcă să adopte pe ultima sută de metri o OG prin care se realizază o infrastructură pentru informaţii spaţiale pentru ca România să scape de procedura de infringement iniţiată de Comisia Europeană. Adusă pe masa Executivului de Ministerul Mediului, Ordonanţa de Guvern privind instituirea Infrastructurii Naţionale pentru Informaţii Spaţiale a dat naştere unor dispute la şedinţa Executivului. Deşi elaborarea şi avizarea actului normativ a durat un an şi jumăt
Guvernul încearcă să adopte pe ultima sută de metri o OG prin care se realizază o infrastructură pentru informaţii spaţiale pentru ca România să scape de procedura de infringement iniţiată de Comisia Europeană.
Adusă pe masa Executivului de Ministerul Mediului, Ordonanţa de Guvern privind instituirea Infrastructurii Naţionale pentru Informaţii Spaţiale a dat naştere unor dispute la şedinţa Executivului. Deşi elaborarea şi avizarea actului normativ a durat un an şi jumătate, iar acesta trebuie adoptat până la 23 ianuarie 2010, documentul s-a dovedit incomplet.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a explicat că este nevoie de un act normativ care să asigure cadrul necesar adaptării, actualizării şi îmbunătăţirii preciziei spaţiale a datelor.
„OG trebuie adoptată pâmă la 23 ianuarie şi în acest fel scăpăm şi de procedura de infringement”, a spus Borbely.
Proiectul de OG a nemulţumit mai mulţi minilştri
În ciuda faptului că actul normativ este necesar şi trebuie adoptat urgent, textul Ministerului Mediului nu s-a bucurat de consensul membrilor Executivului. Cel mai supărat s-a dovedit ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, care a spus că el nici măcar nu a fost trecut printre avizatori, deşi ministerul său este implicat în punerea în aplicare a actului normativ.
Premierul Emil Boc i-a atras însă atenţia lui Sandu să nu pună monopol pe microfon şi i-a promis ca pân