Banii de la FMI ar putea veni cel târziu pe 21 februarie. O spune la RFI reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu. Pe de altă parte, el crede că Guvernul nu trebuie să introducă noi taxe şi impozite în acest an, ci mai degrabă să se orienteze către reducerea cheltuielilor.
Banii de la FMI ar putea veni cel târziu pe 21 februarie. O spune la RFI reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu (audio).
"Sper ca concluzionarea scrisorii de intenţie să se finalizeze undeva la sfârşitul săptămânii viitoare. Sper ca undeva la jumătatea lunii februarie, boardul director să ia în discuţie această scrisoare de intenţie şi, sigur, eliberarea să se facă undeva în perioada, probabil, 19 - 20 - 21 februarie 2010", declară Tănăsescu.
Pe de altă parte, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional crede că Guvernul nu trebuie să introducă noi taxe şi impozite în acest an, ci mai degrabă să se orienteze către reducerea cheltuielilor.
"Aşa cum este construit bugetul pe anul acesta, nu (nu ar fi nevoie de noi taxe şi impozite în 2010 - n.r.). El pleacă de la un punct foarte important : punerea în aplicare a reformelor structurale în domeniul cheltuielilor publice. Atâta vreme cât acest program de restructurare a cheltuielilor publice va fi efectuat aşa cum a fost gândit, aşa cum a fost programat, nu va fi nevoie în acest an să se crească nici o taxă, nici măcar… mă rog, am văzut şi eu, o taxă pe proprietate mai mare şi aşa mai departe. Aceste lucruri trebuie discutate foarte clar", afirmă Tănăsescu.
El crede că introducerea de noi taxe şi impozite nu trebuie făcută de pe o zi pe alta.
"Schimbarea regimului taxării este o problemă de importanţă majoră, de aceea dezbaterea publică, predictibilitatea şi nu în ultimul rând efectele care vor fi aduse de o schimbare a regimului de taxare su