De această dată, Jamie vă propune o incursiune culinară în lumea marină. Nu veţi avea nevoie nici de submarin şi nici măcar de înotătoare. Chiar nu trebuie să ştiţi să înotaţi! Înarmaţi-vă cu un cuţit şi o furculiţă şi gustaţi ceea ce vă propune Jamie. Amintirile vor fi... delicioase.
Şi cum nimeni nu poate să nege rolul important al peştelui în alimentaţie (din ce în ce mai multe voci susţin că o dietă bogată în produse marine nu numai că păstrează organismul tânăr şi sănătos, dar poate prelungi viaţa cu ani buni, şi mult mai multe clipe de petrecut împreună cu prietenii), Jamie vă pofteşte să trageţi cu ochiul în bucătăria sa. Ceea ce veţi descoperi în cel de-al treisprezecelea volum (a treia parte a cărţii "Dimineţi minunate cu bucătarul care se dezbracă... de secrete") s-ar putea să vă pună pe gânduri.
UN ALIMENT FANTASTIC
Pentru a avea succes în bucătărie, trebuie să vă împrieteniţi cu vânzătorul de... peşte. Cunoscând mai toate secretele zvârlugilor din ape, ei ştiu cum să aleagă cel mai bun ingredient pentru dejun. Un peşte proaspăt, cu o carne fragedă, fără grăsimi, eventual cu cât mai puţine oase. Dacă aţi reuşit asta, treaba este pe jumătate făcută. Jamie vă va ghida în bucătărie, astfel încât preparatele să fie pe gustul tuturor, chiar şi atunci când la masă se aşază persoane prea puţin "prietenoase" cu peştele. "Aşa că, dacă sunteţi o persoană morocănoasă ori dacă sunteţi căsătorit cu cineva care n-ar mânca peşte decât bătut, sper că acest capitol va fi suficient ca să vă convingă. Nu numai că peştele proaspăt se găteşte foarte repede, dar este şi teribil de bun. Gândiţi-vă la propriile papile gustative, gândiţi-vă la propriile inimi şi faceţi-vă o favoare: mâncaţi peşte proaspăt cel puţin de două ori pe săptămână."
Începătorii ar fi bine să aleagă reţeta de ton prăjit. Este la fel de simplă precum a număra până