Este vorba despre câteva modificări în scrisoarea suplimentară la acordul semnat de România cu Fondul. Şeful misiunii de evaluare a FMI în România, Jeffrey Franks, spune că schimbările nu vor fi "radicale", fără a preciza însă în ce constau ele. La rândul său, ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat că nu poate spune deocamdată ce modificări vor fi aduse acordului, pentru că discuţiile continuă. Destinaţia banilor nu va fi însă schimbată, a mai dat asigurări Sebastian Vlădescu (audio).
Este vorba despre câteva modificări în scrisoarea suplimentară la acordul semnat de România cu Fondul. Şeful misiunii de evaluare a FMI în România, Jeffrey Franks, spune că schimbările nu vor fi "radicale", fără a preciza însă în ce constau ele.
"Nu înseamnă că vom modifica neapărat ţintele", a subliniat Jeffrey Franks.
"Nu sunt iniţiative radicale, dar continuăm să evaluăm care sunt nevoile şi care sunt mijloacele prin care putea rezolva acele nevoi. Ne uităm la implementarea şi modificarea unor măsuri, dacă sunt necesare, dar ne uităm totodată şi în zonele în care s-a înregistrat progres", a afirmat Franks după o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu şi mai mulţi reprezentanţi ai Băncii Europene şi Comisiei Europene.
Franks a precizat că aceasta este procedura standard pe care FMI o aplică de fiecare dată când vine în România.
La rândul său, ministrul de finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat că nu poate spune deocamdată ce modificări vor fi aduse acordului, pentru că discuţiile continuă.
Destinaţia banilor nu va fi însă schimbată, a mai dat asigurări Sebastian Vlădescu (audio).
Amintim, o delegaţie a FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află de miercuri la Bucureşti pentru a monitoriza, timp de o săptămână, progresele făcute de România.
Dacă evaluarea se va încheia pozitiv, Bucureştiul ar putea pr