Potrivit unor surse din poliţie, ADN-ul obţinut de pe un fir de păr găsit în casieria băncii este indentic cu ADN-ul lui Andrei Hosu, unul dintre tinerii bănuiţi. Suspecţii Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, au fost, ieri, arestaţi preventiv. Avocaţii celor doi au susţinut că proba AND este neconcludentă şi au declarat recurs împotriva măsurii arestării.
Cei doi tineri au fost reţinuţi, marţi, pentru audieri, în urma unor percheziţii domiciliare. Ei sunt acuzaţi că au comis, jaful armat asupra unei filiale a Băncii Transilvania din Cluj, în februarie, 2009. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit, în exclusivitate, pentru „Adevărul“ modul în care au fost prinşi cei doi suspecţi.
Astfel, la circa trei-patru luni de la comiterea jafului, în urma unei informaţii primite din teren, poliţiştii au început să-l urmărească pe Andrei Hosu, un clujean de 21 de ani, care locuia în cartierul Mănăştur, la câteva minute de filiala Băncii Transilvnia care a fost jefuită. Deşi Hosu nu avea antecedente penale, poliţiştii, ajutaţi de SRI, au început să găsească probe împotriva acestuia. După mai mult de o jumătate de an în care a fost filat, au început să apară primele rezultate.
Firul de păr i-a dat de gol
Proba principală pe care se bazează acuzarea celor doi este analiza ADN care arăta firul de păr găsit în casieria Băncii Transilvania, imediat după producerea jafului, aparţinea lui Andrei Hosu. Informaţia a fost coroborată cu faptul că tânărul nu a apărut în înregistrăile făcute de camerele video ale Băncii Transilvania cu o luna înainte jaf. Deci, prezenţa unui fir de păr de-al acestuia în casieria băncii, nu putea fi explicată.
În ceea ce priveşte destinaţia banilor, informaţiile poliţiştilor sunt incomplete. Astfel, o parte din cei 246.000 de lei ar fi putut fi investită în cele 10 maşini pe care le are în proprietate familia Hosu, în curtea l