FMI ar putea sa revizuiasca in urcare estimarea privind cresterea economica a Romaniei din 2010, prognozata acum la 1,3%, a declarat pentru Pro TV Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.
"Ultima cifra este 1,3%. In momentul de fata se discuta daca aceasta crestere potentiala este reala sau poate sa fie majorata. Se poarta discutii in aceste zile vizavi de prognoza anului 2010. Deci s-ar putea sa aiba o tendinta crescatoare", a spus Tanasescu. El a precizat ca avansul economiei este dat de majorarea productiei si de o crestere a exporturilor, segmentul agricol urmand sa aiba si el o contributie destul de importanta.
In opinia lui Tanasescu, finalizarea discutiilor cu FMI de saptamana viitoare si aprobarea de catre boardul FMI a transelor urmatoare va crea o anumita stabilitate care vor face ca Romania sa poata sa iasa pe pietele de capital mult mai usor si cu o credibilitate sporita. "Este important sa facem o planificare foarte exacta a finantarii. Modul in care ne vom finanta in 2010 si 2011 este crucial pentru planificare atragerii resurselor de pe piata interna sau externa."
El apreciaza ca aprobarea bugetului pe 2010 a reprezentat un punct foarte important, insa sustine ca ceea ce va urma este si mai important in sensul ca masurile de implementare pentru atingerea tintelor pentru acest an sunt cruciale pentru continuarea consolidarii fiscale pana in 2012.
El a precizat ca nu s-a discutat niciodata despre un numar de oameni care trebuie disponibilizati, problema de fond fiind legata de modul de actiune care sa duca la eficientizarea administratiei publice.
"Restructurarea nu inseamna neaparat oameni dati afara. Problema eficientizarii unei companii tine de modul in care managementul aplica anumite reguli si de modul in care banii companiei sunt cheltuiti. Cele mai multe companii de stat primesc subventii din banul public, iar