Grupul Ford intenţionează să utilizeze împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu garanţia statului român la dezvoltarea producţiei de vehicule comerciale, dar şi la fabricarea unei maşini mici cu motor inovativ şi ecologic, a afirmat vicepreşedintele Ford, Wolfgang Schneider. „Deja am început producţia de vehicule comerciale şi vrem şi realizăm şi o maşină mică cu motor inovativ şi ecologic”, a spus Wolfgang Schneider, la ceremonia de
Grupul Ford intenţionează să utilizeze împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu garanţia statului român la dezvoltarea producţiei de vehicule comerciale, dar şi la fabricarea unei maşini mici cu motor inovativ şi ecologic, a afirmat vicepreşedintele Ford, Wolfgang Schneider.
„Deja am început producţia de vehicule comerciale şi vrem şi realizăm şi o maşină mică cu motor inovativ şi ecologic”, a spus Wolfgang Schneider, la ceremonia de semnare a documentelor aferente garantării creditului. El a arătat că garanţia statului român permite grupului Ford să îşi asigure lichiditate într-o perioadă de criză economică şi a apreciat că fără acest sprijin împrumutul nu putea fi contractat.
„Ne asumăm o provocare foarte mare, de a transforma uzina din Craiova într-o companie importantă pentru grupul Ford”, a adăugat Schneider.
Banca Europeană de Investiţii va acorda companiei Ford România un împrumut în sumă de 400 milioane de euro destinat confinanţării unui proiect de dezvoltare a unui motor cu emisii reduse de dioxid de carbon şi producţiei ulterioare la uzina din Craiova.
Guvernul a decis să acorde Ford garanţii de 320 de milioane de euro, care acoperă 80% din acest credit, iar garanţia a fost autorizată, în luna noiembrie, de către Comisia Europeană. Comisionul de risc stabilit este de 2% din sumă pe an, pe întreaga perioadă de acordare a garanţiei.
Vlădescu