Tânărul este angajat ca actor la Teatrul Tineretului încă din studenţie. Interpretează din Shakespeare cu succces, dar la fel de bine i se potriveşte şi genul stand up comedy. Matei spune că pofta pentru actorie i s-a deschis în timpul liceului, când făcea parte din trupa de artă dramatică a şcolii.
„Îmi plăcea ca eu să fiu pe scenă şi ceilalţi colegi în sală şi mă bucuram că pot să-i fac să se simtă bine“, a început Matei să povestească. Până în clasa a XII-a a jucat în piesele „5 o’clock“, „Proştii sub clar de lună“ şi „Muza de la Burdujeni“. În aceeaşi perioadă a mai activat în trupa de actori amatori Wiz din Iaşi. La sfârşitul liceului s-a hotărât să urmeze cariera de actor. S-a pregătit la Iaşi sub îndrumarea lui Teodor Corban, actor al Teatrului Naţional Iaşi şi a ajuns la concluzia că „teatrul este un meşteşug greu de învăţat“.
La prima încercare a picat la Bucureşti, iar în al doilea an şi-a încercat norocul la Iaşi şi Cluj. În final a ajuns în Ardeal unde a fost fermecat de metodele de lucru ale profesorului Miklos Bacs. „Am dat peste un om plin de energie, poftă de joacă şi cu har în pedagogia artei actorului“, a spus tânărul.
Chemat la Teatrul Tineretului
În timpul studenţiei, Matei a cochetat cu arta cinematografică şi a jucat într-un scurt metraj intitulat „De unică folosinţă“, în regia lui Alexandru Gherman. În anul IV de studenţie, tânărul a jucat alături de colegii lui în piesa „Hamlet“, în cadrul Festivalului „Pledez pentru Tineri“ de la Piatra Neamţ. La câteva zile după reprezentaţie, Matei a fost sunat şi întrebat dacă vrea să se prezinte la un concurs la Teatrul Tineretului.
Talentul său actoricesc i-a adus reuşita la examen şi a fost angajat chiar din timpul studenţiei. În scurt timp el a fost distribuit în piesele „Referinţele la Dali mă excită“, „Regele Gol“ şi „Herr Paul“.Încă din timpul facult