Curtea de Apel a respins de câteva minute plângerea omului de afaceri Arpad Paszkany, îndreptată împotriva rezoluţiei Parchetului. Consilierii judeţeni ameninţă la rândul lor cu solicitarea de despăgubiri morale
Omul de afaceri a făcut în anul 2006 o plângere penală, împotriva comisiei de atribuire prin licitaţie a terenului de lângă Casa Tineretului, după ce acesta a fost atribuit firmei Iulius Group.
După patru ani, Parchetul Curţii de Apel a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitaţie, dar Paszkany a făcut recurs în instanţă împotriva rezoluţiei procurorilor.
Steluţa Cătăniciu, avocat şi fost consilier judeţean a afirmat la audierile de joi dimineaţă, că nu înţelege în ce calitate a făcut Paszkany acest demers, deoarece nu are o legătură ce s-ar putea proba material, cu firma SC East Euro Mentor SRL, care a candidat pentru obţinerea terenului. Cătăniciu a opinat că interesul lui Paszkany a fost doar de a bloca investiţia Iulius Mall, pentru a nu pierde competiţia cu Centrul comercial Polus, aflat în acel moment în construcţie.
Cătăniciu a mai arătat în instanţă, că deşi s-au sesizat suspect de repede, la atenţionarea şefului statului, la bilanţul DNA, Băsescu prezentând "scrisoarea unui cetăţean din Cluj", procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei.
Călin Todea, avocatul lui Paszkany a afirmat că interesul clientului său pentru terenul de la Casa Tineretului era de notorietate pentru toată lumea. Todea reproşase procurorilor că în investigaţia lor nu au audiat martorii care, pretindea Paszkany, ar fi asistat la avertismentele prealabile venite de la Consiliul Judeţean, că va pierde licitaţia.
Cătăniciu a mai declarat că după acest proces, îl va acţiona în instanţă pe Paszkany pentru denunţ calomnios. „Ne-a hărţuit de patru ani şi n