Deşi, îniţial a studiat medicina umană la liceul sanitar, un om deosebit l-a făcut să se orinteze spre medicina veterinară. Animalele le.a iubit dintotdeauna aşa că nu i-a trebuit decât un imbold pentru a deveni specialist în problemele lor de sănătate.
De-a lungul carierei a salvat de la moare o iguană, o căprioară cu picioarele rupte, a adoptat mai multe animale. A ales acest domeniu pentru că ia plăcut şi a vrut să se ghideze în carieră după ideea că nu poţi face performanţă, dacă nu faci cu plăcere munca respectivă.
Selectat în lotul preolimpic de caiac canoe
Ionel Vişinescu a făcut sport de performanţă, mai exact caiac canoe. Aparţinea Clubului Sportiv Municipal din Piteşti şi a fost selectat pentru lotul naţional de juniori. A ocupat locul cinci pe ţară la acest sport şi a fost selectat pentru lotul preolimpic pentru Olipmpiada de la Moscova. Nu s-a calificat însă la Olimpiadă şi, de atunci, a luat decizia de a face şi altecva în viaţă în afară de sport.
„Am realizat că este posibil ca sportul să nu-mi ofere un viitor strălucit şi că este necesar să mă reorientez.”, spune medicul. S-a apucat să înveţe pentru a intra la facultatea de medicină umană, însă, între timp, a urmat sfatul colonelului Emil Uluitu şi a schimbat direcţia spre medicină veterinară pentru că „este o meserie uşoară şi e nevoie de un fizic anume pentru a o putea face2, spune Ionel Vişinescu. Fizicul îl ajuta fiind sportiv de performanţă, iar cunoştinţele de medicină umană i-au făcut sarcina mai uţoară.
„Cunoşteam deja mulţi termeni medicali, eram familiarizat cu multe deja şi am învăţat serios aşa că am intrat la facultate al şaptelea, la o concurenţă de 13 pe un loc”, îşi aminteşte acesta. În timpul facultăţii nu a plătit căminul şi nici mâncarea pentru că, fiind calificat ca asistent medical, era interniste pentru studenţii din cămin.
„Bursa erau bani