Vaccinarea anti-A/H1N1 este poate unul dintre cele mai dezbătute subiecte din media în ultimele luni. Un motiv important care a dus la perpetuarea polemicilor pe această temă este varietatea de păreri din rândul publicului larg, al formatorilor de opinie şi, nu în ultimul rând, al oficialităţilor. În tot acest tumult de opinii, problema principală a fost lipsa de aderenţă a publicului la campania de vaccinare iniţiată de MS. (...)
Iar în cadrul acestui public larg, categoria „medici“ nu a manifestat susţinere şi Publicitate cu atât mai puţin nu a ales opţiunea vaccinării, chiar dacă cei care ocupă funcţii de conducere în minister şi ASP-uri au susţinut mereu necesitatea vaccinării. Studenţii medicinişti, la rândul lor, sunt divizaţi în funcţie de opinia lor cu privire la imunizare. Acest lucru are loc datorită sfaturilor diferite pe care le primesc de la cadrele didactice în legătură cu această problemă. Astfel, reprezentanţii catedrelor de Microbiologie sunt susţinători ai vaccinării, recomandând studenţilor cu orice ocazie această măsură de prevenţie. Ceilalţi nu sunt împotriva vaccinării per se, ci doar îşi exprimă opinia cu privire la faptul că noua tulpină virală nu este mai agresivă decât alte tulpini sezoniere, motivând că la cazurile grave nu a fost vorba de virusul respectiv în sine, ci de nişte organisme cu tare asociate care ar fi constituit un teren propice pentru orice infecţie, sau pacienţi cu o imunitate deficitară, chiar fără o patologie în istoric. (...) Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Vaccinarea anti-A/H1N1 este poate unul dintre cele mai dezbătute subiecte din media în ultimele luni. Un motiv important care a dus la perpetuarea polemicilor pe această temă este varietatea de păreri din rândul publicului larg, al formatorilor de opinie şi, nu în ultimul rând, al oficialităţilor. În tot acest