Iubeşte cu pasiune oraşul în care s-a născut şi spune că nu poate gândi artistic în afara lui. Una dintre lucrările sale a ilustrat Festivalul Ceaikovski din Brazilia.
Lucian Ţidorescu spune că nu poate determina cu exactitate momentul în care s-a apucat de desen, de grafică. „Fac grafică de când mă ştiu. Pot însă să spun că folosesc culoare doar din anul 2002”, explică tânărul artist. A studiat pe cont propriu anatomie grafică şi perspectivă şi mărturiseşte că nu suportă să deseneze natură.
„Sunt prieten cu oamenii şi cu oraşele”, spune acesta şi adaugă că în opinia sa oamenii sunt cei mai expresivi din tot ceea ce mişcă pe acest pământ.
Un ortodox pasionat de bisericile catolice
Aşa se autodefineşte pictorul arădean care crede că aparţine renascentismului. „Nu am nicio înclinaţie spre religii mici şi ciudate, sectante. Iubesc picturile şi arhitectura din bisericile catolice. Anul trecut am intrat în peste 200 de biserici doar în Roma”, mai povesteşte Lucian Ţidorescu, Luţă pentru cei apropiaţi. Îi place la nebunie realismul picturilor cu care aceste biserici sunt îmbogăţite şi arhitectura superbă ce le completează. Acesta e unul dintre motivele pentru care iubeşte Florenţa, despre care spune că e un adevărat muzeu în aer liber.
Pictura altfel
Este un pictor care refuză expoziţiile şi crede cu tărie că şansa artiştilor practici este internetul. E altfel, anul 2009 a fost cel mai bun an al său, şi tocmai prin internet.
„Am fost contactat de organizatorii Festivalului Ceaikovski din Brazilia care au dorit ca reprezentarea mea a maestrului să fie emblema festivalului. Au văzut lucrarea pe site-ul meu şi al galeriilor online unde sunt prezent”, povesteşte artistul arădean. Tot anul trecut, portretul lui Brahms făcut de el a devenit copertă de revistă în München, iar portretul lui Franz Liszt, a fos