Consiliul Judeţean Gorj ar trebui să aibă de astăzi un nou vicepreşedinte, dacă partidele se vor pune de acord cu formarea unei majorităţi care să asigure votul necesar pentru alegerea celui care îl va ajuta pe Ion Călinoiu în conducerea instituţiei. Pesediştii nu au făcut alianţă cu nimeni, peremiştii sunt indecişi, liberalii şi pedeliştii ameninţă cu părăsirea şedinţei.
Lupta pentru ciolan i-a făcut pe politicienii din Gorj să nu se mai înţeleagă între ei, nici măcar când vine vorba de membrii aceluiaşi partid. Teoretic, astăzi ar trebui să fie stabilit numele vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, însă postul este dorit de toate partidele reprezentate în cadrul CJ, existând chiar mai mulţi candidaţi de aceeaşi culoare politică. Cu toate că negociază de aproape o lună, nimeni nu a reuşit să încheie vreo înţelegere cu nimeni, în vederea formării unei majorităţi. Postul lăsat liber de la 1 ianuarie de pesedistul Cornel Popescu este râvnit de social-democraţi, care conduc şi consiliul judeţean prin Ion Călinoiu, de liberali, care deţin deja cel de-al doilea post de vicepreşedinte prin Radu Angheloiu, dar şi de pedelişti. Aceştia din urmă doresc să echilibreze balanţa puterii şi a deciziei în instituţia dominată în ultimii 20 de ani de pesedişti. Peremiştii vor şi ei să prindă loc la masa unde se împart fondurile pentru primării, însă nu s-au decis cu cine să bată palma.
Pesediştii nu se mai înţeleg între ei
Un adevărat scandal a izbucnit ieri în sânul filialei judeţene a PSD Gorj, după ce Ion Călinoiu a anunţat că persoana care va fi susţinută pentru a ocupa postul de vice este Vasile Râbu. Principalul nemulţumit, care nu şi-a ascuns antipatia faţă de Călinoiu şi care a criticat modul în care liderul PSD l-a susţinut pe Râbu, este Gheorghe Milosteanu. Acesta era convins că el va fi cel sprijinit pentru a fi ales în locul lui Cor