Presa economică de astăzi scrie despre revizuirea prognozelor de creştere a economiei, adjudecarea titlului de "vodcă" în tribunalele britanice de către Smirnoff sau miza pentru care Germania ar putea să renunţe la energia nucleară. Printre alte subiecte, managerii subestimează impactul crizei, iar preţul mic al energiei amână multe investiţii în producţie.
Prognozele de creştere a economiei s-au îmbunătăţit. Economiştii încep să-şi revizuiască în sus previziunile de creştere a economiei în 2010 în condiţiile în care producţia industrială şi exporturile au revenit pe plus în ultimele luni ale anului trecut, iar bancherii semnalează deja o creştere a interesului pentru credite al companiilor. Fondul Monetar Internaţional, ale cărui previziuni sunt de obicei printre cele mai pesimiste, vede acum o creştere cu 1,3% a economiei româneşti în 2010, mult peste estimarea anterioară, de 0,5%, scrie Ziarul Financiar.
Smirnoff şi-a adjudecat titlul de „vodcă“ în tribunalele britanice. Grupul Diageo, producătorul vodcii Smirnoff în Marea Britanie, a câştigat la Curtea Supremă a ţării procesul împotriva companiei International Brands, care realizează băuturi alcoolice pe bază de vodcă sub numele Vodkat. Instanţa judecătorească a decis că orice băutură care are sub 37,5 grade nu are dreptul de a se numi vodcă. Astfel, vodca a intrat pe lista brandurilor protejate, alături de şampanie sau whisky, potrivit Financiarul.
Renunţă Germania la energia nucleară? Miza: 25 miliarde de euro. Cancelarul german Angela Merkel îşi vede puse în pericol planurile sale de extindere a perioadei de viaţă a centralelor nucleare, în condiţiile în care partidele din opoziţie, ce au alte planuri pentru sectorul energetic, sunt tot mai puternice, scrie Money. Merkel spune despre energia nucleară că este necesară şi că "nu trebuie să ne ascundem de adevăr când discutăm despre